Klassewerkplek

Huisstijl en video's voor klasse initiatief in het onderwijs

Nederlandse basisscholen hebben een probleem: er is een enorm tekort aan leraren. Tijd voor positieve verandering, vindt Paul Baan, oprichter van Klassewerkplek. Hij zag in onderzoek én in de praktijk het belang van goed werkgeverschap. Basisscholen die leuk om zijn voor te werken, trekken immers meer leraren aan en houden ze langer in dienst! Daarom beloont Klassewerkplek scholen die zich inzetten voor goed werkgeverschap.

Zo’n goed initiatief verdient een fantastische huisstijl. Dus staken wij de handen uit de mouwen om in een sprint van twee weken zowel een huisstijl als een website neer te zetten. Onze partner in crime RenewMyID bouwde de site en de rest van het team ging vervolgens aan de slag met drukwerk en video’s.

Jaar:

2020

Producten:

HuisstijlSEOUX DesignVideoWebdesign

Supersnel, professioneel, foutloos, origineel én creatief. Ben onder de indruk van het werk van deze digital designer!

Paul Baan Klassewerkplek

Huisstijl

In de huisstijl zochten we constant naar balans tussen speels en serieus, tussen jeugdig en volwassen. We hebben het immers over een start-up in het basisonderwijs, maar wel met een serieus thema en een volwassen doelgroep. Die tegenstelling zie je overal terug in de designs. Een speels font én een serieus font, frisse kleuren en een set speelse illustraties. En dat in één week!

.

Website

Deze speelse stijl hebben we natuurlijk doorgetrokken in de webdesigns. In de wireframe-fase tekenden we een overzichtelijke structuur uit, die we in de design-fase uitwerkten tot een volwaardige website.

.

Video

In verband met Corona, ging de feestelijke uitreiking van de Klassewerkplekken niet door. Balen! Om de scholen toch te laten weten dat ze gewonnen hadden, maakten we een Klassewerkplek Journaal. Dankzij een  combinatie van video calls met de scholen, presentatie voor de green screen en toffe animaties konden we toch heel wat scholen informeren, zie de video hierboven!

En vergeet ook zeker niet Klassewerkplek.nl te checken!

 

Zin in tosti’s?

Of gewoon koffie? Duik gewoon even in onze vissenkom (Tractieweg 41K, Utrecht), dan checken we gelijk wat we voor je kunnen doen.

Komen buurten?
Sluiten
Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×