Pinterest voor a.s.r. Duurzaam Wonen

PINS ZAKELIJK INZETTEN: BOOST VAN ORGANISCH WEBVERKEER

Energie besparen, isoleren, zonnepanelen of groen leven? Op het platform van a.s.r. duurzaam wonen vind je alle nodige tips, ervaringen en praktische informatie over het verduurzamen van je huis. Populaire onderwerpen voor een visuele zoekmachine als Pinterest! Daarom gingen wij aan de slag met het zakelijke Pinterest-account van a.s.r. duurzaam wonen.

Pinterest resultaten

DE CHALLENGE

Hoe trekken we meer organisch verkeer naar het platform a.s.r. duurzaam wonen? De uitdaging is om te zijn waar de doelgroep van a.s.r. duurzaam wonen zich bevindt. En dat is in dit geval duidelijk: Pinterest. 📍

Pinterest wordt veel gebruikt door liefhebbers van huis en inrichting. En als het kan duurzaam! Daarom wil je aanwezig zijn in deze visuele zoekmachine en gebruikmaken van SEO om traffic te genereren naar de website. Daarnaast is de concurrentie laag, zijn de volumes hoog en de advertentiekosten relatief low cost. En dankzij een boost aan betaald verkeer zijn de uitgaande kliks en impressies sky high! Met andere woorden: veel kansen voor a.s.r.!

 

OVER PINTEREST

  • Dé visuele zoekmachine
  • Een platform voor inspiratie en ideeën
  • 4,7 miljoen maandelijkse gebruikers in Nederland. 4,7 MILJOEN!
  • De populairste categorie is wonen

Zelf aan de slag met Pinterest?
Zo zet je Pinterest zakelijk in

SEO-STRATEGIE, CREATIE EN COPY

Aan ons de taak om het Pinterest-account in te richten met aantrekkelijke beelden en sterke copy. Klinkt makkelijker dan het is! Want wil je meer traffic genereren met Pinterest, dan moet je het zakelijke account op een strategische manier inzetten.

Dat doe je met Pinterest-SEO. Pinterest is net als Google een zoekmachine, dus lukraak pinnen zonder zoekwoordenonderzoek is een no go. De Pinterest-gebruiker is op zoek naar visuele inspiratie, ideeën en tips & tricks. En dat zie je terug in de zoekwoorden, die veel gecombineerd worden met bijvoeglijk naamwoorden. 

Dat geldt ook voor de zoekwoorden van a.s.r. duurzaam wonen. Juist! Visuele thema’s rondom wonen vragen om zoekwoorden als goede isolatie, onderhoudsvriendelijke tuin en duurzaam interieur. Dit soort relevante zoekwoorden verwerken we daarom in het profiel, de borden en alle pins van het Pinterest-account van a.s.r. duurzaam wonen. 

STEP BY STEP PINTEREST

  1. Grootschalig zoekwoordenonderzoek.
  2. Strategie uitzetten op basis van relevante zoekwoorden en de blogs op het platform van a.s.r. duurzaam wonen.
  3. Aantrekkelijk en herkenbaar pin-template designen in de huisstijl van a.s.r..
  4. Activerende copy schrijven voor de pins: titel, omschrijving en tekst in het template.
  5. Pinnen, pinnen en nog meer pinnen.

Check alle pins op het Pinterest account van a.s.r. duurzaam wonen!

 

WIL JIJ PINTEREST OOK ZAKELIJK GEBRUIKEN?

Doen we voor je! Mail fleur@goldfizh.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf of organisatie. 

Nog niet overtuigd? Check dan deze explainer over Pinterest voor bedrijven!

 

Aan de hand van 60 bestaande en nieuwe blogs creëerden we meer dan 200 pins die met één klik doorverwijzen naar de blogs. Dankzij de zoekwoorden, actieve copy, aansprekende beelden en het mooie pin-template vergroten we de vindbaarheid in Pinterest en verleiden we de Pinterest-gebruiker om door te klikken naar de a.s.r. website. Met resultaat!🎉

Resultaten

200+

Pins

1.300+

Uitgaande kliks

1.500.000+

Impressies

Zin in tosti’s?

Of gewoon koffie? Duik gewoon even in onze vissenkom (Tractieweg 41K, Utrecht), dan checken we gelijk wat we voor je kunnen doen.

Komen buurten?
Sluiten
Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×