Dé 6 digital design trends: Memphis is helemaal terug

Designen is creëren, vernieuwen en elke keer weer anders. Wel zijn er altijd een aantal digital design trends. De mode die bepaalt wat jij binnenkort mooi vindt. Wij hebben ze op een rijtje gezet, dan weet je wat je van ons mag verwachten de komende tijd.

Digital Design Trends

Spring snel naar:

  1. Organische vormen
  2. Memphis Design wordt digitaal
  3. Buiten de kaders
  4. Animaties als UX Design
  5. Overal video
  6. 3D is weer helemaal hot!

Het leuke aan digital design trends? Het wil nog wel eens veranderen. Vorig jaar las je overal dat flatdesign het nieuwe 3D is en recht het nieuwe rond. In 2019 is alles wat dat betreft weer bij het oude. 2019 heeft geen dont’s, eigenlijk alleen maar do’s. Alle vormen mogen gebruikt worden in combinatie met alle kleuren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#uidesign #webdesign #web #uiux #ui #ux #interaction #interactiondesign

Een bericht gedeeld door Minh Pham (@minhpham.design) op

1. Organische vormen

Waar tot voor kort alles nog vierkant en rechthoekig moest zijn, worden topdesigners wereldwijd nu massaal geïnspireerd door organische vormen en lijnen die smooth zijn. Gebogen lijnen en vlakken vallen extra op in de rechte grid-structuren van een webpagina.

organische vormen webdesign

Organische vormen op de website van Unicef. Bron: Babytalks for Dads

2. Memphis Design wordt digitaal

In het verlengde van de organische vormen heb je de Memphis-trend. Deze art deco-achtige stroming herken je aan de gedurfde kleuren, hysterische animaties en de ‘bij elkaar geraapte’ vormen en prints. Maar je herkent het vooral omdat alles op speelgoed of zelfs eetbaar lijkt.

En doet het je ergens denken aan de jaren 80? Dat klopt! Deze kleurrijke stijl bestaat al sinds 1980 en heeft nu eindelijk de digitale designwereld bereikt. En dan krijg je websites zoals in deze video.

3. Buiten de kaders

Outside the box-denken kennen we allemaal. Buiten de kaders-denken nog niet. Deze trend heeft wat weg van de Memphis-stijl, alleen dan veel minder hysterisch. In deze grensverleggende manier van designen, worden fotografie, illustraties en typografie lekker gemengd.

design trends buiten de kaders

Buiten de kaders op de website van Libratone

buiten de kaders digital design trends

Buiten de kaders op de website van Elim Chan.

Voor de autistische designer is dit niet echt fijn om mee te werken, omdat je je aan geen enkele ‘regel’ hoeft te houden. Stramienen worden overboord gegooid, zodat alles mogelijk is. Zowel digitaal als print. Voor de liefhebbers zoals wij is het heerlijk om helemaal los te kunnen gaan.

4. Animaties als UX Design

Animatie als trend? Zeker! Niet alleen in content als een YouTube-filmpje, maar juist in web- en appdesign. Vloeiende overgangen, catchy bewegingen, unieke belevingen. Animatie is binnenkort overal en het wordt ook steeds belangrijker voor je gebruiksvriendelijkheid (UX Design).

Hetzelfde geldt voor zogeheten micro-interacties. Bijvoorbeeld: je klikt ergens op en door een kleurverandering wordt bevestigd dat je daadwerkelijk geklikt hebt. Heel satisfying!

5. Overal video

Iemand van 20 jaar oud heeft geen beeld bij een inbelverbinding. Laat staan dat ‘ie van ADSL gehoord heeft. Met andere woorden: traag internet bestaat eigenlijk niet meer. Daarom zie je steeds meer video’s. Bijvoorbeeld in advertenties en e-mails.

Filmpjes zijn opvallend, artistiek en zeggen nog veel meer dan een foto. Je ziet ook al veel modemerken werken met video’s van modellen in plaats van met foto’s.

6. 3D is weer helemaal hot!

Zoals gezegd: tot voor kort moest alles plat. Nu niet meer. 3D is weer helemaal in opkomst. Althans, in de typografie. Spelen met letters in titels van bijvoorbeeld je nieuwe online campagne. Ook zie je steeds meer 3D-animaties en -illustraties die vanaf platte beelden omhoog komen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Minh Pham (@minhpham.design) op

Na deze digital design trends meer weten over ontwikkelingen rond digitale marketing? Check onze blogs over:

Britt Weijermars
Digital creative
4 stories

Visueel brein en koningin van de woordgrappen. Wil je eens met mij kletsen? Neem dan contact met mij op!

Zin in tosti’s?

Of gewoon koffie? Duik gewoon even in onze vissenkom (Tractieweg 41K, Utrecht), dan checken we gelijk wat we voor je kunnen doen.

Komen buurten?
Sluiten
Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×