Van guppie naar GoldfiZh

Een tijdje geleden was ik nog een guppie. Een klein visje in een grote vissenkom. Onervaren en onbekend met de grote wereld. Nu, een paar jaar later ben ik echte GoldfiZh.  Student aan de HU, Communication Multimedia Design en een supertoffe parttime baan bij GoldfiZh.

Dat ging natuurlijk niet helemaal vanzelf. Na flink wat weken op een pastapesto-dieet geleefd te hebben, kon ik de harde waarheid niet langer ontkennen: het was tijd voor een baantje. En als ondernemende student nam ik geen genoegen met een baantje in de horeca. Nee, ik wil het beste uit mijn studietijd halen en proberen zoveel mogelijk werkervaring op te doen. Dus ben ik op zoek gegaan naar een bijbaan die goed bij mijn studie en interesses past. Zo krijg ik het beste van twee werelden: relevante werkervaring en een leuke bijverdienste.

De rest is inmiddels geschiedenis: Ik werk nu al ruim een half jaar voor GoldfiZh als Digital Producer, de perfecte match voor mij en mijn studie. En naast dat ik het werk super leuk vind, is het ook goed voor mijn portfolio en cv. En wat ik het belangrijkst vind, is dat ik veel leer en ik mijzelf steeds weer ontwikkel. Wat ik dan doe op een willekeurige werkdag? Een betere vraag is: wat niet?!

Ik leg bijvoorbeeld het mooie drukwerk van Libertas Pascal op beeld vast voor in hun Facebookcontent, fotografeer ik de blog moms voor de La Vache Qui Rit nieuwsbrief en proef -uh – maak ik foto’s van de oliebollen van Smikkelbol. Fotografie was altijd al iets wat ik leuk vond maar waar ik, naast de portretten van m’n familieleden, nog weinig mee deed. Hoe gaaf is het dat ik nu de kans krijg om dit voor veel mooie merken en organisaties te doen!

Hetzelfde geldt voor het ontwerpen voor logo’s, de productie van content en het maken van e-mail templates. Allemaal dingen die ik interessant vond, maar nooit in de praktijk kon toepassen. Mijn motto bij GoldfiZh is dan ook geworden: ‘’Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’’ Gewoon doen dus (en natuurlijk ook nog een beetje denken :)).  Vaak ben je eerder geneigd om te zeggen: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik kan het niet.”, maar dan geef je jezelf niet de kans om te groeien, alleen omdat je niet durft te experimenteren. Wie niet waagt, wie niet wint.

Hoe houd je de goede balans tussen studie en werk? Simpel! Laat het elkaar versterken. Hoe cool dat ik de dingen die ik op school leer, toe kan passen in mijn werk. En hoe cool dat ik de dingen die ik leer tijdens mijn werk, toe kan passen op school. Dit alles zorgt ervoor dat als ik straks afgestudeerd ben, ik met een lading aan kennis én ervaring naar de volgende uitdaging zwem.

Lees ook:

Van onze stagiairs Van onze stagiairs
3 stories

Bij GoldfiZh werken we veel met stagiairs en ook die mogen bloggen.

Zin in tosti’s?

Of gewoon koffie? Kom anders langs op onze vrijmibo! Checken we gelijk wat we voor je kunnen doen.

Komen buurten?
Sluiten
Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×