Perfectionisme op de werkvloer: done is better than perfect

Mierenneuken, daar ben ik goed in. Maar echt, heel goed. Iets uitwerken tot in de perfectie, of het nou gaat om een simpele post voor op social of om een groot project. Elk detail krijgt mijn aandacht. Dit is natuurlijk fijn, want dat verdient het. Of toch niet?

Perfectionisme op de werkvloer

Stagiair Marjolijn aan het werk @ GoldfiZh

Perfectionisme. Het stellen van onrealistisch hoge doelen. Altijd alles goed willen doen. Een foutje is uit den boze, want dan faal ik, toch?

Vicieuze cirkel

Gelukkig ben ik lang niet de enige die hier last van heeft. We weten allemaal hoe makkelijk het is om vele uren aan een project te zitten en dan nog steeds niet helemaal tevreden te zijn met het resultaat. Op het moment dat alles perfect lijkt te zijn, zie je in je ooghoek een scheve pixel. Gaan we weer. Uiteindelijk ben je nog steeds niet tevreden. De gemiddelde buitenstaander waarschijnlijk wel.

Perfectie bestaat niet

Perfectionisme kan een prima drijfveer zijn om je doelen te bereiken, maar het heeft ook negatieve kanten. Je kunt het jezelf namelijk behoorlijk lastig maken. Denk aan druk, stress en onzekerheid. Je herkent vast het moment dat de tijd begint te dringen en je vindt dat de puntjes nog nét niet op de i staan. Je drijfveer is nu een valkuil die jou belemmert. Je kunt eeuwig blijven poetsen, maar glanzender wordt het niet. Je poetst hooguit de glans eraf en dan ben je weer terug bij af. Done is better than perfect. And that’s ok!

Ps. Is deze blog wel goed genoeg? Geen (spel)foutjes? Wat zullen mensen wel niet denken? Oeps.. gaan we weer.

Marjolein

Lees ook:

Van onze stagiairs Van onze stagiairs
3 stories

Bij GoldfiZh werken we veel met stagiairs en ook die mogen bloggen.

Zin in tosti’s?

Of gewoon koffie? Kom anders langs op onze vrijmibo! Checken we gelijk wat we voor je kunnen doen.

Komen buurten?
Sluiten
Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×