GoldfiZh: working always & everywhere!

Een fulltime baan waarbij je lekker in Bali kunt wonen: klinkt ideaal toch? Dat is precies wat onze GoldfiZh Nikita doet. Als online marketeer werkt vanuit het buitenland en dat bevalt haar prima!

Werken vanuit Bali

Het uitzicht van Nikita in Bali

“Ik werk op afstand, een absolute afstand van 12.122,59 km om precies te zijn. Klinkt best ver en ja dat is het ook! Het is niet alleen de absolute afstand, want we hebben ook nog te maken met een tijdsverschil van 6 uur. Mijn dag is al een flink stuk op weg als in Nederland de dag begint. En dat heeft zo zijn voor- en nadelen.”

Hoe doen jullie dit dan? En gaat het wel goed?

“Heel simpel: GoldfiZh is een digital marketingbureau dus we doen ook gewoon alles digitaal. Skype, Google Hangout, Whatsapp, Dropbox, Asana, noem maar op. Met de mogelijkheden van vandaag de dag heb ik dagelijks contact met zowel mijn collega’s als ook met klanten. En ja dit gaat goed! Natuurlijk, soms zit je met een vraag en pak je het liefst direct de telefoon om verder te kunnen, maar om nu de Nederlandse klant midden in de nacht te bellen… Dat doen we maar niet!”

“Misschien verrassend, maar het tijdsverschil heeft zeker veel voordelen. Zo zorg ik er als marketeer bijvoorbeeld voor dat bepaalde analyses & rapportages over campagnes klaar staan, voordat de dag in Nederland begint. Die lopen we dan aan het begin van de Nederlandse dag digitaal door waardoor het bijsturen op de campagne voor mijn collega’s in Nederland al vroeg kan beginnen.”

Is er ook een Stadstuin op Bali?

“Bali is een plek waar de meeste mensen geen plan hebben en leven bij de dag. Er zijn hier veel ondernemers en digital nomads, in elke café waar je komt, staan er vaak wel 3 macbooks op tafel. En er zijn natuurlijk ook veel reizigers. Het managen van de balans tussen werk en fun is belangrijk. Ik heb het geluk mijn tijd zelf in te delen en dat maakt het managen van die balans een stuk makkelijker.  Zo kan ik dus ook werken waar ik wil.”

“Vaak begin ik in de ochtend thuis. Wanneer de zon nog niet op mijn balkon schijnt, met uitzicht op zee, is het een fijne werkplek en een prima start van de dag. Verder zoek ik graag een plek op waar de koffie goed is, het niet al te druk is, de 4G of wifiverbinding snel is en de airco aan staat of de wind de natuurlijke airco vormt. En dan maakt het dus niet uit dat je op afstand zit.”

Heb je dan geen moeite om jezelf te motiveren op een plek waar verleiding op de hoek ligt?

“Natuurlijk zijn er ook hier geplande plus onverwachte uitdagingen als marketeer, en is het soms lastig om nee te zeggen als iemand je vraagt om iets leuks te doen. Maar nee, ik vind mijn werk super leuk, het daagt me continu uit en geeft me de structuur die ik ook juist hier nodig heb. Daarnaast maak ik afspraken met klanten en collega’s waar ik me gewoon aan houd. De ideale dagelijkse routine heb ik nog niet gevonden en is er misschien ook wel niet. De golven zijn geen dag hetzelfde maar ook mijn werk is geen dag hetzelfde. Het gaat om flexibiliteit en de balans, neem daarbij een stuk discipline en het is allemaal goed te managen, ook vanaf een afstand. Wat ik soms wel mis is het directe contact met mijn collega’s. Het zou fijn zijn om net wat meer mee te krijgen wat er allemaal speelt, even snel te sparren over een onderwerp, aanwezig te zijn bij de teamborrels of gewoon de dynamiek mee te maken! Maar dat kan nu eenmaal niet en daar stel je je ook op in. En zoek je dus naar digitale mogelijkheden die dat invullen.”

“Inmiddels woon en werk ik alweer bijna 4 maanden in Bali. Niet omdat het moet maar omdat het kan. Natuurlijk zijn er momenten dat het even wat minder gaat, ik struggle met een bepaalde opdracht of een wat mindere dag heb. En ja dan ben je hier toch echt alleen en kan je niet heel makkelijk even snel je ei kwijt bij je collega’s. Maar ik pas hier, ik voel me hier gelukkiger dan ooit en het lukt me om mijn baan op de juiste manier uit te oefenen!”

Lees ook:

Nikita van der Pijl
Digital Campaigner
2 stories

Zin in tosti’s?

Of gewoon koffie? Kom anders langs op onze vrijmibo! Checken we gelijk wat we voor je kunnen doen.

Komen buurten?
Sluiten
Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×