GoldfiZh-oprichtster Esther: king in Mompreneurship

Samen met Heidy heeft Esther in 2016 GoldfiZh opgericht. Uit niets iets opbouwen is best moeilijk. Hoe pakt zij dit aan en wat heeft ze ervan geleerd?

Oprichtster Esther

Esther de Koning aan het werk: Mompreneurship

De vraag was nooit of ik zou gaan ondernemen. De vraag was wanneer. Na twee jaar door het leven als ondernemer kan ik zeggen dat het veel omvattender, intenser en leuker is dan ik me vooraf had kunnen bedenken. In deze blog een aantal interesting insights van mijn leven als een ondernemer.

Van duizendpoot tot goudvis

Heidy & ik zijn beiden goed in ons vak. Daar ben ik van overtuigd. Dat is de basis van GoldfiZh. Maar dat maakt ons nog geen ondernemer. Ondernemerschap gaat veel verder dan ‘vakmanschap’ alleen. Dat heb ik de afgelopen 2 jaar GoldfiZh wel ervaren. Ondernemerschap is het managen van ontzettend veel en veel verschillende taken: van marketing & boekhouding tot coaching, facilitair manager, customer service, goeie sales & nog veel en veel meer. Ons succes tot nu toe? Oneindige inzet, geen taak uit de weg gaan, passie & focus en heel veel lol.

Maximum overdrive

Ik denk dat de enige manier om zo intensief met GoldfiZh bezig te zijn, is door de passie die we hebben voor ons product en ons aanbod: online marketing door een gouden combinatie van ervaren marketing experts en Generatie Z. Door onze oneindige drive waren we in het begin geneigd om alles aan te pakken dat op onze weg kwam. Alles wat maar enigszins met online marketing & content te maken had –  zo zijn we bijvoorbeeld een online armbandje webshop gestart, een sokken-business in de kinderschoenen en we hebben het zelfs over een trainingslocatie in Italië gehad.

Wat ik heb geleerd: FOCUS is mega belangrijk. Teveel hooi en verschillende dingen op je vork kost energie die je aan je hoofddoel moet besteden: het bouwen van het coolste online marketing & content bureau.

Vrijheid blijheid

Vrijheid is één van mijn belangrijkste drijfveren om te ondernemen. Ik vind mijn vrijheid in het kunnen bepalen welke richting we op gaan. We werken alleen voor mensen en bedrijven die we leuk en interessant vinden. Nemen alleen Gen Z-ers aan die passen bij onze mentaliteit en aanpak.  Werken in een kantoor die er volgens onze smaak cool uit ziet. Heerlijk! Toch?

Vrijheid betekent vanzelfsprekend geen vrijblijvendheid. Ook wij hebben onze ‘verplichtingen’, zoals het leveren van kwaliteit aan klanten, rekeningen betalen en opleiden van onze mensen.

Mompreneur

Als vrouwelijke ondernemer heb je voor mijn gevoel nog een extra uitdaging. Je hebt namelijk gemiddeld veel meer ballen in de lucht te houden dan mannelijke ondernemers. Ja, zelfs nog anno 2018! Je bent ondernemer, dochter, zus, vrouw, moeder, buurvrouw, homemanager, huisvrouw en wellicht nog een paar andere rollen. Voor mij is en blijft dit een eeuwig dilemma. Hoe kan ik alle rollen goed vervullen. Maak ik wel de juiste keuzes? Doe ik niemand te kort? Inclusief mijzelf?

“Wist je dat heel veel vrouwen een bedrijfJE hebben en mannen een bedrijf? Let maar eens op! Veel mensen praten op deze manier vrouwen met een bedrijf(je) “

Party crackers

Een zeer succesvol collega-ondernemer vertelde me laatst dat hij na de verkoop van zijn bedrijf van één ding spijt heeft: hij heeft veel te weinig stilgestaan bij de kleine en grote successen van zijn bedrijf. Dat willen wij anders doen. Daarom vieren we morgen, donderdag 12 april, de 2de verjaardag van GoldfiZh! Benieuwd naar GoldfiZh en zin in een drankje? Bel of mail ons en kom langs. Santee!

Lees ook:

Esther de Koning
Chief Fizh
7 stories

Essie de King is één van de oprichters van GoldfiZh. Deze 'Chief Fizh' weet precies hoe je samen met de creatieve Generatie Z de beste online campagnes draait!

Zin in tosti’s?

Of gewoon koffie? Kom anders langs op onze vrijmibo! Checken we gelijk wat we voor je kunnen doen.

Komen buurten?
Sluiten
Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×