Gen Z in quarantaine: 12 tips om de verveling tegen te gaan (met Podcast!)

Wat te doen in quarantaine? Iedereen gaat verschillend met de coronacrisis om en zoekt naar de leukste en origineelste manieren om bezig te blijven en contact met elkaar te houden. Ook de jongeren. Hoe dealt Generatie Z – de online partygeneratie – eigenlijk met de verveling, die het opgesloten zitten met zich meebrengt? Gen Z’ers Erika Reinders en Lisa Prévost zetten 12 tips tegen verveling voor je op een rij!

Luister ook de podcast: wat te doen in quarantaine? Hierin praten Erika en Lisa over hun ervaringen en geven je tips om de quarantaine zonder verveling door te komen!

Tip 1: Quarantine & chill

The quarantine life is real. Waar Gen Z eerst vooral nog feestjes ging vieren en er grapjes over maakte, zijn ook zij omgeslagen naar echte quarantainetijgers. Op de socials zie je duizenden berichten verschijnen met #quarantinelife en #flattenthecurve en ook stickers gerelateerd aan het coronavirus mogen zeker niet ontbreken. Jij wilt toch ook met de wereld delen hoe jij je dagen thuis doorkomt? Leven in quarantaine is op het moment hot & happening. Ja, echt.

Tip 2: Quality time

Why not make the best of it? Als je dan verplicht thuis moet zitten, dan maar met een lekker flesje wijn en een borrelplank waar je u tegen zegt. Ja, toch? Met je huisgenoten Frozen II kijken onder een dekentje op de bank, of elkaar inmaken met Monopoly en Yahtzee. Heerlijk. Quality time noemen ze dat!

Tip 3: Alcohol inslaan

Alcohol. Levensbehoefte nummer 1 voor studenten en jongeren, dat is deze dagen wel weer gebleken. Generatie Z ging massaal naar de supermarkt om wijn en bier in te slaan, terwijl ouderen gepikeerd toiletpapier en blikken soep hamsterden. Tja, verschil moet er zijn. Op Instagram en Snapchat zagen we dan ook vele foto’s en filmpjes voorbij komen van winkelwagentjes vol wijn en torens van kratten bier. 

Tip 4: Studentenhuis opknappen

Van een grondige badkamerschoonmaak tot een leuke muurschildering maken in de gezamenlijke ruimte (ook wel geru). Als je toch thuiszit, kun je maar beter iets nuttigs gaan doen. Voor studenten dus hét moment om hun paleisje eens op te knappen.

Tip 5: Online fitgirls

Help! Zelfs de sportschool is dicht! Wat nu? Een goed excuus om een tijdje niet te hoeven sporten. Toch zijn er een heleboel jongeren die de work-outs in hun wekelijkse routine erg missen. Je kan natuurlijk niet elke keer voor puntje 3 gaan en die andere sixpack kiezen. Maar juist doordat ze nu niet veel andere dingen aan hun hoofd hebben, groeit de sportdrang. Sportscholen gaan hier slim mee om en geven daarom live online sportklasjes op hun sociale media. Een ideale manier om Gen Z te bereiken! Jongeren doen hier dan ook in groten getale aan mee en zie je nu zelfs thuis gyms bouwen met yogamatjes en gewichten. Straks komen die studenten nog als ware fitgirls uit hun hol gekropen…

Tip 6: Dateleed

Yesss ook flirten is nu een stuk lastiger… Natuurlijk kom je die leuke chick of vent niet meer tegen tijdens het uitgaan, dus dan maar via de telefoon. Apps als Tinder, Inner Circle en Happn worden deze dagen volop gebruikt en de chats staan roodgloeiend. Alle singles verzamelennn! Je moet toch wat, hè als je in quarantaine zit

Tip 7: Burgerlijke activiteiten

College skippen en de hele dag in bed Netflix kijken… Dat was voorheen dé droom van alle studenten. Nu blijkt dat thuiszitten toch lastiger dan gedacht. Alle series zijn gebingewatcht en die onderuitgezakte houding komt ondertussen ook hun strot uit. Dus wat we nu zien gebeuren? Jongeren gaan ineens als ANWB-koppels samen fietsen en wandelen! Zowel in digitaal gezelschap als met hun familie of huisgenoten. Stiekem best wel gezellig, toch?

In de tweede aflevering van de podcast Gen Z in Quarantaine bespreken Erika en Lisa hoe ze de dagen doorkomen en wat hen daarbij helpt.

Tip 8: Gamebunkers

Je raadt het al, vooral de mannelijke studenten gaan veel gamen. Er worden in sommige gevallen zelfs woonkamers omgetoverd tot heuse gamebunkers: met 3 grote beeldschermen en 6 aangesloten controllers. Het liefst gepaard met een krat bier natuurlijk #lekkermetdemannengamen.

Tip 9: Online shoppen

Nu de fysieke winkels gesloten zijn, gaan we natuurlijk nóg meer online shoppen. Overal is ook ineens sale, dus een goed excuus om dat nieuwe paar sneakers te scoren… Herkenbaar? Hoe leuk we het ook vinden om samen door de stad te struinen, we moeten het maar even met de online winkelcentra doen. Vandaag besteld = de volgende dag in huis, helemaal prima wat Gen Z betreft. Bedankt hè, bezorgers!

Tip 10: Weekboodschappen doen (NIET hamsteren 🐹)

Boodschappen doen voor een hele week? Niks voor jongeren! Normaal gesproken kijken ze per dag of heel misschien per twee dagen wat ze allemaal nodig hebben. Vaak bedenken ze gewoon ‘s avonds pas wat ze met elkaar gaan eten. Niet langer! Ze zijn nu ineens genoodzaakt om voor een langere tijd vooruit te denken (zonder te hamsteren!). Misschien wel een goede oefening voor later?

Tip 11: Nieuwe hobby’s

Jongeren zijn meestal niet zo van de hobby’s, but oh how times have changed! Origamivellen, breinaalden en bakvormen worden op het moment allemaal uit de kast getrokken. Gen Z gaat naast nieuwe Netflix-series ook nieuwe hobby’s proberen! Tijd zat namelijk. We zien ze onder andere kralen strijken, dichten, podcasts maken, dansen (TikTok!), schilderen en kleien. Echte creabea’s.

In de derde podcast-aflevering van Gen Z in quarantaine bespreken Lisa en Erika de nieuwe hobby’s die zij en hun omgeving hebben ontdekt sinds Corona.

Tip 12: Ouderen helpen

Jaa! Jongeren houden zich ook zeker bezig met leuke initiatieven om anderen te helpen tijdens deze quarantaine-periode. Zo helpen ze ouderen met boodschappen doen, ouders door op hun kinderen te passen en schrijven ze kaartjes voor eenzame Nederlanders. Heb jij al iets goeds gedaan voor een ander tijdens deze quarantaine? Samen staan we sterker.

Veel gelezen:

Erika en Lisa
Content Creators
4 stories

Erika en Lisa zijn het superduo van GoldfiZh. Begonnen als stagiairs en freelancen nu beiden hier, terwijl ze hun studie afmaken. Van podcasts tot Instagram Stickers: zij fixen het voor je!

Zin in tosti’s?

Of gewoon koffie? Duik gewoon even in onze vissenkom (Tractieweg 41K, Utrecht), dan checken we gelijk wat we voor je kunnen doen.

Komen buurten?
Sluiten
Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×