Vierkante ogen zijn zo gek nog niet

Het geluid van het opstarten van het internet toen ik klein was, kan ik me nog herinneren. Het geknetter van de telefoonverbinding die met allemaal piepjes ervoor zorgde dat ik een website kon bezoeken. Wat ik precies op die website kon doen, wist ik toen nog niet. Later werden dit spelletjes sites en toen ik tiener was werden dit chatboxen.

Vierkante ogen

Mijn studietijd heb ik doorgebracht achter schermen van MacBooks en iPads en mijn sociale leven zit ongeveer in mijn iPhone. Kortom: ik ben opgegroeid in een digitale wereld en voel mij hier als een (goud)vis in het water. En ik niet alleen, maar mijn gehele generatie. Ik behoor tot de generatie die het moet gaan maken de komende jaren. Ik ben de start van generatie Z.

Generatie Z, ook wel gen z of digital natives, is de generatie van mensen die geboren zijn vanaf de 90’s tot aan nu. We zijn opgegroeid met digitale middelen. Analoog kennen we niet of nauwelijks en we communiceren via ons scherm. Dat klinkt misschien niet meteen positief, maar we denken ook op een compleet andere manier.

We leggen de lat hoog en laten succes niet afhangen van geluk. We zijn multitaskers die zijn opgegroeid om toegang te krijgen tot een schat aan informatie. Nog nooit was een generatie in staat om zo sociaal verbonden te blijven. Dit levert ons een enorm groot netwerk op, waar we binnen no-time contact mee kunnen leggen. Een designer is toevallig een volger op Instagram, een webdeveloper is een Facebookvriend en de cateraar was ooit een Tindermatch. Handig wel, vind ik.

Lees ook: 

Van onze stagiairs Van onze stagiairs
3 stories

Bij GoldfiZh werken we veel met stagiairs en ook die mogen bloggen.

Zin in tosti’s?

Of gewoon koffie? Kom anders langs op onze vrijmibo! Checken we gelijk wat we voor je kunnen doen.

Komen buurten?
Sluiten
Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×