Digitaal daten in quarantaine: een stappenplan 🔥

‘Wil jij met mij in quarantaine?’ Dat is op het moment de populairste openingszin in de online datingwereld van Gen Z. Nope, corona houdt het swipen op apps als Happn en Tinder zeker niet tegen. Sterker nog: singles zitten volop op deze datingapps! Corona is toch ook gewoon een hele fijne ijsbreker? Maar ja… na een aantal dagen digitaal kletsen is het wel tijd voor de volgende stap en elkaar ontmoeten kan niet. Dus hoe pak je dat dan wél aan? We verzamelden de beste digitale datingtips van onze digital natives. Maarre… betreden op eigen risico. 😉

stappenplan voor digitaal daten in quarantaine

Wat kan wel en wat kan niet bij digitaal daten?

Wat kan nou eigenlijk nog wel en wat niet als je via een scherm op date gaat? We zetten het glashelder voor je op een rij. Je kunt echt meer digitaal dan je denkt. Zet het negatieve gewoon om in iets positiefs! Gen Z denkt in (digitale) mogelijkheden. Let’s gooo.

Digitaal daten: wat kan wel en wat kan niet?

#1. Creëer een fleeky online dateprofiel

De weg naar een succesvol datingprofiel is vrij eenvoudig: kies de juiste foto’s en verzin een pakkende bio. Simpel, right? Toch lijken veel singles dit nog niet te begrijpen. Blote sixpackfoto’s, volledig zwarte profielfoto’s, rare namen en de meest verschrikkelijke (coronagerelateerde) biografieën… Hoe moet het nou wél? 

Zo kies je je profielfoto’s

Je kunt het beste gaan voor 4 of 5 foto’s op je profiel. Zorg er natuurlijk voor dat je beste foto vooraan staat, dat is de eerste indruk. En die is belangrijk! Ga voor een foto waar jij alleen op staat, het liefst lachend (en geen selfie of spiegelfoto). Om te laten zien hoe leuk jij bent, plaats je ook foto’s met vrienden, met familie of op evenementen zoals vakanties en festivals. Je hebt toch ook gewoon een heel leuk leven? Show it! 🤩

TIP! Heb je een spot-on Instagram-account? Sowieso linken aan je profiel dan!

Zo verzin je een leuke Tinderbio

De copy in je bio is een essentieel onderdeel van je profiel. Al zijn je foto’s nog zo leuk, bij een saaie bio swipen mensen alsnog naar links. Dus laat dat lange levensverhaal of die Engelse quote maar achterwege en ga voor iets origineels! Maak een grapje, vertel in één zin wie je bent of haak in op de actualiteit. Tegenwoordig draait alles om corona, maarree… een bio over corona is ondertussen ook alweer cliché. ‘Swipe right to put the social in social distancing’ of ‘looking for a quarantine buddy.’ Dat is zó vorige maand. Houd je bio dus up to date!

#2. Swipe swipe swipe

Fleeky profiel? Check. Swipen maar! Van rechts naar links, links naar rechts en een zeldzame superlike hier en daar. Wees lekker kritisch want er zwemmen genoeg vissen in de zee. In tijden van crisis zit IEDEREEN op de online datingapps. Zelfs die knapperd die je normaal elke zaterdag in de kroeg ziet. 😉 Genoeg keus dus!

#3. Breek het ijs

Oké oké, je hebt nu een aantal matches te pakken. Lekker! Tijd om een goed gesprek aan te knopen. Ennee… ook als vrouw mag je het gesprek beginnen hè. Dit is waar corona toch nog gunstig om de hoek komt kijken: volgens Gen Z is het de perfecte ijsbreker voor jouw online gesprek! Vraag bijvoorbeeld hoe het isolatieleven diegene afgaat of hoe je zo’n quarantaine spannend houdt. Houdt je match zich wel netjes aan de regels? 

#4. Houd het gesprek gaande

Nice, het gesprek is begonnen! Nu is het de kunst om het gesprek niet dood te laten lopen, want je moet nog wel even met elkaar chatten voordat je kunt gaan daten. Leer elkaar écht kennen. In plaats van een doodlopend gesprek, kun je elkaar gewoon doodgooien met vragen. Zoek bijvoorbeeld een aantal Pickwickvragen op of speel samen doen, durven of de waarheid. Het schijnt dat je na 36 intieme vragen al verliefd op elkaar kunt worden…

Daag elkaar verder uit met (foto)challenges of stuur elkaar elke dag een tip. Dat kan bijvoorbeeld een meme, serie, funfact, liedje of raadsel zijn. Zo weet je meteen of je dezelfde humor hebt. Kijk ook samen naar de toekomst! Wat zouden jullie doen als er geen quarantaine was? En hoe ga je het inhalen? Succes gegarandeerd!

#5. Call me maybe

Hebben jullie dagenlang digitaal gekletst? Misschien zelfs geen oog dichtgedaan door de leuke berichtjes waar je toch nog even op moest reageren…? Dan is het tijd voor de volgende stap. Bellen! En nee, niet meteen videobellen. Bouw het rustig op door eerst ouderwets te telefoneren. Voor Gen Z een stapje uit de comfortzone. Het voordeel? Je kunt lekker in je huiskloffie blijven zitten! Liefde is blind, toch? 

#6. De eerste digidate

En dan komt het echte werk. Nouja niet ‘echt’, maar je gaat nu voor het eerst digitaal daten! Daten in 2020 be like… Gelukkig leven we in de 21e eeuw en bestaat er zoiets als videobellen. Zo kunnen jullie elkaar in quarantaine alsnog ontmoeten. Ennee.. zelfs als digibeet kun je op digidate! Geen smoesjes. 

Maak je van tevoren klaar alsof je echt op date gaat. Dat is wel zo leuk. Trek je mooiste outfit aan, zet jezelf in de make-up en pak er een drankje bij (niemand ziet online het verschil tussen wodka en water 😉). Denk ook even na waar je gaat zitten en houd er rekening mee dat je achtergrond in beeld is. Gooi je vuile was dus even in de wasmand en maak je bed netjes op. Kies een goede angle (dus niet van onderen), zet je camera aan en ACTIE!

#7. Save the dates 

De kop is eraf! Jullie hebben elkaars koppie nu ‘live’ gezien. Was het leuk? Dan willen jullie elkaar vast nog eens zien. Maar ja, wat ga je dan doen? Om digitale ongemakkelijkheid te voorkomen: de meest origineelste online dates!

Start bijvoorbeeld samen een boekenclub, speel online games of doe mee aan een online pubquiz. Met de app Houseparty kun je zelfs videobellen en spelletjes spelen tegelijkertijd! Liever netflix en chillen? Kan gewoon, dankzij Netflix Party. Daarmee kun je samen een filmpje aanzetten en tegelijkertijd met elkaar chatten. Quarantaine & chill, check! 

Wat ook leuk is? Doe van tevoren allebei een persoonlijkheidstest, zoals 16 personalities, en bespreek de resultaten tijdens jullie digitale date. Dan heb je sowieso genoeg gespreksstof en weet je meteen of het een match is. Sooo… online daten saai? Zeker niet! Je maakt er in een handomdraai wat speciaals van.

Willen jullie elkaar écht in het echt zien? Dan kun je er ook nog voor kiezen om een wandeling te maken, ergens koffie te halen of te gaan picknicken in het park. Maar natuurlijk wel op anderhalve meter afstand. En dat is niet altijd even makkelijk. 😉

#8. Doe het veilig (😂)

Digitaal daten is leuk, maar houd altijd anderhalve meter afstand. Ook als je jouw online match in het echt gaat ontmoeten tijdens een romantische avondwandeling. Kan gewoon! Social distancing is misschien lastig, maar jullie hebben nog genoeg tijd om het in te halen na de crisis. Better safe than sorry.

Anderen lazen ook:

Fleur Melchers
Digital Copywriter
1 stories

Fleur is GoldfiZh' eigen taalvirtuoos! Gaat lekker op foute Nederlandse hits, de gedichtjes van Tim Hofman en friet. En je mag haar altijd mailen voor vragen over de blog!

Zin in tosti’s?

Of gewoon koffie? Duik gewoon even in onze vissenkom (Tractieweg 41K, Utrecht), dan checken we gelijk wat we voor je kunnen doen.

Komen buurten?
Sluiten
Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×