Spat jouw bedrijf al van het scherm af? Daar draait het om bij visual design. Je website, app of ander online platform zijn de digitale visitekaartjes van je organisatie, dat kan er maar beter goed uitzien toch? We helpen je met alle soorten visuele uitingen voor je website, app, social media, video’s of wat je ook maar kan bedenken!

Wat is visual design?

Visual designs zijn digitale afbeeldingen en webpagina’s strak vormgegeven in een herkenbare huisstijl. Dit gaat meestal gepaard met een gebruiksvriendelijke (UX) interface. Een goed visual design levert kliks, leads en blije gebruikers op. 

Er zijn een hoop verschillende termen in omloop rondom visual design(ers), zoals:

  • grafisch ontwerp
  • online vormgeving
  • dtp’er
  • of gewoon digitaal design

Zelf scharen we onder visual design:

alle digitale uitingen gecreëerd door professionele creatieven.

Wat is het doel van visual design?

Onze digitale ontwerpen lopen uiteen van een strategie tot het uitwerken van een idee tot in de kleinste details. Deze producten zorgen ervoor dat jij een duidelijke en onderscheidende stijl ontwikkelt, die echt past bij jouw merkidentiteit, nieuwe klanten aantrekt en je huidige klanten bindt.

Hoe we dat doen, lees je bij de doorkliks en de klantcases.

Lettertypes

Eén van de mooiste onderdelen van visual design is typografie. Een lettertype maken dus! Hoe werkt dat samen met een huisstijl en webdesign? Ruby legt je er in onderstaand artikel alles over uit.

Wat voor creaties vallen onder visual design?

Conceptdesign

Concepting of een creatief concept. Dit gaat over het idee voor jouw merk. Hoe visualiseren we jouw merk? Waar staan jullie voor en hoe laten we dat aan de buitenwereld zien? Dit hebben we onder andere voor Sint in Amsterdam gedaan.

Sinterklaas - facebook event banner - conceptdesign

Contentdesign

Contentdesign gaat over de vormgeving van social media posts, webpagina’s, infographics en whitepapers. En dan vooral: hoe maak je ze efficiënt? Dit doen we bijvoorbeeld voor a.s.r. Vitality.

Huisstijl

Wat past er beter bij visual design dan het maken van een huisstijl? Niks! Daarom doen we dit voor meerdere van onze klanten. Met een huisstijl bepaal je alle (digitale) uitingen van ene bedrijf in één herkenbare stijl. Dit doen we bijvoorbeeld voor Bewegin.

Huisstijl Bewegin

UX Design

Alles wat je digitaal maakt, moet gebruiksvriendelijk zijn, oftewel: goed voor de User Experience. Dit wordt UX Design genoemd. Hierdoor werken visual designs ook op efficiënt. Dit is een techniek die veel voor websites en apps wordt toegepast. Dit hebben we onder andere voor Dytter gemaakt.

Dytter app

Webdesign

Ook webdesigns zijn typisch een voorbeeld van visual design. Hoe maak je een website mooi en effectief? Bij webdesigns komen veel onderdelen van visual design samen. Dit hebben we bijvoorbeeld voor Anna Haen gedaan. Check:

Webdesign Anna Haen

Visual Designs voor bedrijven

Wil jij ook vette, visuele design en ontwerpen voor jou website, app of social kanalen? Stuur dan even een berichtje naar Ruby!

Zin in tosti’s?

Of gewoon koffie? Duik gewoon even in onze vissenkom (Tractieweg 41K, Utrecht), dan checken we gelijk wat we voor je kunnen doen.

Komen buurten?
Sluiten
Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×